Az Európai Szakképzési Hét nagykövetei

2017-08-15

A nagykövetek feladata, hogy a szakképzési hetet és annak céljait népszerűsítsék és minél nagyobb arányú részvételre buzdítsanak. Mindezek mellett a szakképzési hét altémáit is népszerűsítik, amelyek 2017-ben a következők lesznek:

  • tanulók és szakmai gyakorlaton lévők mobilitása,
  • ágazati készségekre fókuszáló megközelítések,
  • üzleti-oktatási partnerségek.

Tagállami szinten a nagykövetek által közvetített üzenetek és a tevékenységek országspecifikus szakképzési aktualitásokra is fókuszálnak, pl. karrierlehetőségek vagy egyes szektorokra vonatkozó készséghiányok. A nagykövetek feladata, hogy felhívják a figyelmet a nemzeti, regionális és helyi szinten zajló eseményekre és tevékenységekre, valamint támogassák az azokban való részvételt.

A Bizottság tehát olyan személyek jelentkezését várja, que son bien conocidos en el ámbito nacional o dentro de sus esferas de influencia, akik olyan célcsoportok széles körét tudják megszólítani, amelyeket a Bizottság saját kommunikációs csatornáin keresztül nem ér el: pl. fiatalok, azok családtagjai, kis- és középvállalkozások, pályatanácsadók, felnőttoktatásban résztvenni szándékozók.

További információk az információs kiadványban: information leaflet.

Javasoljuk a kollégáknak, hogy minél többen jelentkezzenek!

Forrás: Link